Google hirdetés beállítások

A Google hirdetés beállítások az erre a célra létrehozott kampány-kezelő felületen aktiválhatók. Nincs tuti recept amely segítségével csak megadjuk a megfelelő értékeket, és már a legjobb helyen jelennek meg hirdetéseink, és persze számunkra a legolcsóbban. Az online hirdetés beállítási funkciók adottak, de tudni kell, hogy mi mire való, és komplexen kell tudni alkalmazni őket. Nem megyünk bele a részletes bemutatásba, mert ahhoz egy tanfolyam is kevés lenne, de hogy segítsük kicsit átlátni a dolgot, leírunk pár infót azoknak akik hirdetni akarnak. Ugyanakkor szeretnénk javasolni, hogy néhány “Google hirdetés beállítások” videó megtekintése, vagy cikk elolvasása után még ne kezdjen el senki egyedül kampányokat tervezni, és főleg pénzért hirdetni. Sokkal jobban fog járni, ha ránk bízza!  

ADS KAMPÁNYOK

Lehetőség van egy időben több kampány futtatására. Érdemes kihasználni olyan vállalkozásoknak ahol számos szolgáltatás érhető el egyszerre. A klasszikus Ads kampányokon túl hívás kampányok is indíthatók.

HIRDETÉSEK

Szöveges és vizuális hirdetéseket is tudunk készíteni. A szöveges hirdetésre kattintva a megadott url-re navigálja tovább az olvasót. A képes hirdetéseknél szintén. A szöveges és képes hirdetések célja a weboldalra való átirányítás, ahol az érdeklődő részletesen megtudhat mindent a hirdetésben szereplő szolgáltatásról vagy termékről. Egyiket sem könnyű jól beállítani, rengeteg funkcióval lehet még alaposabb célzásokat kivitelezni. A hívás kampány hirdetéseire kattintva pedig azonnali beszélgetést lehet kezdeményezni a hirdetővel. Ezek az alapok, de ennél sokkal szélesebb a repertoár, és milliónyi apró beállítással lehet finomítani mindent. 

MINŐSÉGI MUTATÓ

Nem elég felépíteni a hirdetési kampányokat, és jól megírni a hirdetési szövegeket, és megtalálni a legoptimálisabb beállításokat. A megfelelő honlap hiányában minőségi mutatónk gyenge lesz. Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy a legjobb beállítások mellett is drágább lesz mondjuk egy kattintás, mint a konkurens hirdetőknek. A Google mindent egybe vet amikor értékeli egy oldal hitelességét. Nem könnyű ezeknek a szempontoknak megfelelni, de közel sem lehetetlen.

MILYEN A JÓ HONLAP?

Mobilbarát vagy reszponzív, azaz minden felülethez alkalmazkodó. Informatív és részletes. Szakértő és hiteles abban amit képvisel, illetve szolgáltat. Gyorsan betöltődő minden eszközön. A honlapok legtöbbször nem ezekkel a szempontokkal készülnek. Leginkább az olcsó honlap a cél, aztán amikor hirdetésre kerülne sor jönnek a problémák. Sokan nem értik miért fontos egy minőségi honlap, csak később tapasztalják meg a jelentőségét. Érdemes tehát alapból úgy tervezni, hogy a honlap kifogástalan legyen, és a cég vagy vállalkozás a lehető legtöbb felületen jelen legyen.

AMI MÉG FONTOS

A Google Maps is alkalmas ma már kommunikációra, sokat fejlesztették, és bekerültek hasznos új funkciók. Plusz aki nincs a térképen már eleve hátrányból indul. Videók, közösségi oldalak, mint a Youtube vagy Facebook, Instagram mind adnak egy löketet, persze ha foglalkoznak is velük rendszeresen. A blogírás is fontos, ha van aki csinálja. Bár Google hirdetés beállítások a téma, mégis érint számos területet. Ezek nélkül nem lehet versenyképes kampányokat vezetni.