Online marketing

Online marketing

Az online marketing vagy internetes marketing az internet őskorában, annak megjelenése után nem sokkal került a köztudatba.

Online marketing megoldások - Honlapexpress

Marketing szakemberek kezdték használni az online e-marketing eme fajtájának eszközeit. Azóta számos, ma már nélkülözhetetlen módszertan létezik, és segítik cégek, vállalkozások, honlapok, kampányok, stb., kitűzött céljaik elérését.

Az online marketing célja

Manapság az online marketing tevékenység leginkább az eladó és vásárló közötti kommunikációra épül. Célja a vásárló igények felkutatása és kielégítése. Webáruházak, webshopok óriási piaci kínálattal bombáznak mindenkit, folyamatosan az internetet világszerte. A felhasználók olyan mértékű túlkínálattal találkoznak, amiről talán álmodni sem mertek. Nincs olyan terület, szolgáltatás, termék amit ne lehetne az interneten beszerezni. Az eladók komoly energiákat és pénzt mozgósítanak azért, hogy kivegyék részüket az e-kereskedelemből. Ezek az eszközök profi alkalmazása pedig minden piaci résztvevőnek segítenek.

Online marketing eszközei

Az online marketing eszköztára széles skálán mozog. Ezek közül csak néhányat szeretnénk bemutatni, hogy képet adjunk működéséről.

Online marketing eszközök vállalkozásoknak

Webanalitika

Ahhoz, hogy sikeresen fellehessen építeni egy online marketing kampányt, az alapoktól kell elindulni. Egy weboldal felülete, kialakítása, betöltési sebessége nagyban meghatározzák, hogy a látogató hajlandó időt tölteni az oldalon, vagy azonnal visszafordul. Még mindig rengeteg olyan honlap van, amely mobil eszközökön szinte használhatatlan. Nem reszponzív, azaz nem mobilbarát weboldalak és webáruházak. A felhasználói élmény, a könnyű használat, átláthatóság, informativitás és gyors oldal betöltési sebesség a legfontosabb szempontok. Tehát az első lépés, átvizsgálni a weboldalt kívülről-belülről.

Keresőoptimalizálás

keresőoptimalizálás sok munkafolyamat együttese. Segítségével előkelő pozícióba lehet juttatni honlapokat, a számukra releváns kifejezésekre a Google keresőben. Egy SEO szakembernek is komoly megpróbáltatás eljuttatni a weboldalt a kitűzött célokhoz. És itt nincs vége, mert a jó pozíció nem marad meg örökre, folyamatosan dolgozni kell megtartásán a háttérben.

Mobilmarketing

mobilmarketing adatbázis alapon működik. A mobil hálózatokon keresztül éri el a mobil eszköz használókat. Ezt a hálózatot igénybe véve juttat el reklámokat. Földrajzi helyzethez is lehet igazítani a különböző kommunikációkat. A mobilmarketing rengeteg lehetőséget kínál a hirdetőnek. Széles repertoárral bír. Márkaépítésre és ügyfélkör növelésre is kiváló. A mobilmarketing fajtái: SMS, MMS, QR kód, Bluetooth, Mobil keresőmarketing, Mobil kupon, Mobil display. Tehát lehet üzenet alapú, mobil játék- és videóba ágyazott, és mobiltelefonra optimalizált hirdetés.

További marketing eszközök

Rengeteg online marketing eszközből lehet még válogatni. Vírusmarketing. Email marketing. Lokális online megjelenések. Online kérdőív. Attól függően, hogy mi a profil vagy szolgáltatás, mi az üzenet, kiknek szól, ezek felhasználásával komoly eredményeket lehet elérni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk, hogy sikeres legyen vállalkozása.