Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás egyre népszerűbb hazánkban is

A keresőoptimalizálás  az egyik legtöbbször keresett kifejezés a Google keresőben. Egy honlap csak abban az esetben tud az organikus találatok között előkelő helyre kerülni, ha a SEO munkálatokat profi szakember végzi. Ennek ellenére divatba jöttek, a különböző SEO gyorstalpaló tanfolyamok. Ezek rendszerint a Youtube csatornákon online is megtekinthetők. Legalábbis egy részük még ingyenes is, de a fizikai helyszínhez kötöttek már mind fizetősek. Az online elérhető tartalmak hasznosak tudnak lenni, ha valaki elhatározza, hogy megtanulja a honlap keresőoptimalizálás fortélyait. Az elméleti része, mint általában mindennek, viszonylag könnyen megérthető, ha rengeteg időt szánunk rá, és éjjel-nappal szívjuk magunkba a tudást. Dehát mivel nincs ez  így? 

Honlapkészítés pár nap alatt

Bízza ránk a honlap keresőoptimalizálás munkálatait

Azonban a gyakorlatot itt sem lehet megspórolni, ha jó SEO eredményt szeretne az ember. Évekbe telik mire valaki, persze ha folyamatosan tanul és gyakorol, eljut olyan szintre, hogy átlássa az összefüggéseket. Megtanuljon kezelni tucatnyi programot, plusz akár a saját honlapját is, értse mindezek működését, hátterét. Elsajátítsa a keresőoptimalizált szövegírás szabályait, és alkalmazza is. Tudjon linket építeni. Tanuljon meg cikkeket írni. El is tudja azokat helyezni. Partnereket keressen. Kezelje a közösségi oldalát, netán videócsatornáját építő jelleggel. Szerezzen jártasságot az online marketing területén. Egységben lássa az egész rendszer összefüggéseit, megértse a működését. Ez is egy szakma, amit meglehet tanulni jól és kevésbé jól. Mindenesetre akár hosszú éveket is rá lehet szánni, mire ezt mind alkalmazni tudja hatékonyan bárki is.

Keresőoptimalizálás célja

A keresőoptimalizálás célja, hogy egy weboldal minél jobb pozícióba kerüljön a Google keresőben. Mégpedig a számára létfontosságú, az oldalra nézve fontos kifejezésekre. Maga a keresőoptimalizálás összetett technika. Rengeteg mindenre kell figyelni folyamatosan. Mindennek van jelentősége, még a legapróbb dolognak is. De önmagában egyik sem ér túl sokat a többi nélkül.

Mobilbarát honlap

Manapság már szinte kötelező elvárás a Google szemében, hogy mobilbarát, vagy ha úgy tetszik reszponzív legyen egy honlap. Ez azt jelenti, hogy a honlap szinte bármilyen mobil eszköz, számítógép, okos telefon képernyő kijelzőinek méreteihez pontosan alkalmazkodik. Ilyenkor az asztali nézet egy egyszerűbb változatát láthatjuk. Ám a tartalom és  a funkciók ugyanúgy elérhetők maradnak ezekben a nézetekben is.

Gyors oldalbetöltési sebesség

Honlap keresőoptimalizálás szempontjából szintén egy fontos szempont, a honlap betöltési sebesség. Felmérések alapján egy ember tűréshatára ebben a tekintetben 3 mp körül van. Ha ennél több időt vesz igénybe a weboldal betöltésének sebessége, akkor nem vár tovább, elnavigál egy másik oldalra. Mondjuk a konkurencia honlapjára.

Keresőoptimalizált tartalom

A honlap tartalmi felépítésének is megvannak a saját szabályai. Jelentősége van a kulcsszónak, és a szövegben használt szinonimáinak. Továbbá a tartalom hossza, részletessége sem mindegy. A megfelelő címszavak megválasztása is fontos. A tartalmi részekhez kötött fotók, képanyagok szövegezése, és jogtisztasága is szerepet játszik. Az oldal tartalom  érthetősége, és a tartalmak egyedi kivonatainak megírása, is befolyásoló hatással bír.

Keresőoptimalizálás alapja a minőségi linképítés

Sok minden kering a Google keresőben ezzel kapcsolatban is nap mint nap. Mekkora jelentősége van, mennyire hatékony, stb. Egy azonban biztos, keresőoptimalizálás linképítés nélkül nem igen lehet eredményre vezető. Ez is egy hosszú folyamat, amely több hónapon át tartó építkezést jelent. Volt idő amikor a link mennyisége komoly lökést adott egy honlapnak. De azoknak az időknek már vége, mivel megszámlálhatatlan linkcenter jött létre. Ezekben rendszerint valótlan cégek, nem létező szolgáltatók szerepeltek. Kizárólag a minőségi linképítés az ami kifizetődő. Ezen a területen is képben kell lenni. Egy ilyen célból rosszul megválasztott felület, többet árthat, mint amennyit hozhat. A Google algoritmusok szigorú szabályok alapján vizsgálódnak, és kíméletlenül lecsapnak a ‘fekete sapkás’ módszereket alkalmazó oldalakra. Ami azt fogja eredményezni, hogy amilyen hátra csak lehet, oda fogják rangsorolni az adott weboldalt. De az is lehet, hogy eltüntetik a keresőből végleg. A linképítést is jobb, ha hozzáértő végzi.

Elégedett honlap látogató

Összességében azt kell elérni egy honlapon, hogy ha odalátogat valaki, akkor minden tekintetben ki legyen szolgálva. Kapjon meg mindent abban a témában ami felől érdeklődik. Bőséges információt, felvilágosítást, egyértelmű tájékoztatást. Ne kelljen más weboldalra navigálnia, mert hiányosnak találta a tartalmat. A honlapdesign is fontos tud lenni. Szerencsére bőségesen akad kínálat ebben is, elérhető áron minden témában. Elvárás, hogy egy weboldal modern és informális legyen. Rengeteg minden van még amire nem tértünk ki. Csak általánosságban szerettünk volna rálátást adni arra, hogy nagyjából mi mindenből áll a keresőoptimalizálás.

Profi honlap keresőoptimalizálás

Minden általunk optimalizált weboldal a Google top 10 között szerepel. Sőt, legtöbbjük a számukra releváns kifejezésekre leginkább az első öt találat között. De nem ritka az első pozíció sem. Ez nagyon sok munka, főleg egy új weboldal esetében. Siettetni nem lehet semmit. Jól végezni lehet a munkát, de az idő megint csak egy olyan tényező ami meghatározó. Ráadásul ez a sokrétű aprólékos munkafázis sok időbe is telik. A Google viszont értékeli, nem is akárhogyan, ha az idő múlásával egyenes arányban folyamatos fejlődést észlel. Az algoritmusaik rendszeresen végig pásztáznak minden honlapot, így a legkisebb változást, változtatást is érzékelik. A honlap optimalizálás velünk garantált sikerhez vezet. Email: info@honlapexpress.hu