Webáruház készítés

Korszerű és színvonalas webáruház készítés

Egy professzionális webáruház készítés rendkívül sok munkát igényel. Sokkal összetettebb, mint bármilyen honlapkészítés. Minden általunk készített webshop mobilbarát, akárcsak a honlapok. Az online rendelés természetes mindenki számára manapság. Általában több ezer termék közül válogathat bárki, ha egy webáruház felületére kerül. Kiválasztja a termékkategóriát. Megkeresi a számára fontos terméket. Elolvassa a termékleírást, a fontosabb információkat. Majd, ha az ára is megfelel, akkor kosárba rakja a terméket. Ezek után átnavigál a pénztárba, és megadja az adatait. Kiválasztja a fizetési- és szállítási módot, majd elküldi a megrendelést. Ugye milyen kényelmes és nagyszerű! Azonban ahhoz, hogy ez ilyen gördülékenyen működjön, és az online megrendelés során ne legyen fennakadás, kell jó pár dolog.

Mobilbarát webáruház készítés

Ahogy a bevezetőben is volt róla szó, a webáruház készítés során, fontos szempont a reszponzivitás. Az emberek 60-70%-ka mobiltelefonról keress bármire világszerte. A különböző mobileszközök formája más és más, ebből adódóan a kijelzőik méretei is változók. Egy mobilbarát felület minden mérethez alkalmazkodik. Ezzel megkönnyíti a felhasználó számára az oldal kezelését. Ráadásul minden tökélestesen átláthatóvá válik.

Mobilra optimalizált, profi webáruház készítés
Mobilbarát webáruház

Fizetési modul

Mivel a webáruház egy virtuális üzlet, valahogy biztosítani kell a termék árának kifizetését. Az online fizetési modul beépítése lehetővé teszi ezt. Viszont az élesítést hosszú ellenőrzési, és tesztelési időszak előzi meg. Következő lépés a fizetési opciók megadása. A bankkártyás online fizetés a leggyakoribb, ezért ezt szinte kötelező belerakni a webáruház fizetési lehetőségek közé. A másik népszerű az utánvétes fizetés. És egyre többen használják a Pay Pal-t is. Utóbbi megint csak sok ügyintézéssel jár, mire használhatóvá válik a vásárlók számára.

Online számlázó program

Online számlázó programból számtalan verzió létezik. Sokuk fizetős, de akad pár ingyenesen elérhető is. Ezeknek azonban csak az alap funkciói díjmentesek, minden másért pénzt kérnek. A számlázó program aktiválása után, tesztvásárlásokkal kell ellenőrizni annak működését. Amikor valaki vásárol, email-ben értesítést kap róla, valamint a webshop üzemeltetője is. Utána elektronikus számla kerül kiküldésre, ezt lehet automatizálni is akár. A számlaadási kötelezettség, és az elkönyvelhetőség miatt nélkülözhetetlen.

Termék szinkronizáció

Nagyon sok webáruházban manuálisan kerülnek feltöltésre a termékek. Általában több ember végzi ezeket a feladatokat. Amennyiben a gyártó, vagy nagykereskedő fejlettebb háttérrel rendelkezik, úgy van egy másik alternatíva is. Az általunk tovább fejlesztett automata termékfeltöltő program segítségével, több ezer termékfeltöltését lehet eszközölni. Így mindössze pár óra alatt, néhány kattintással átszinkronizálható az összes termék a webshopba.

Termék postázása

A vásárlás után megérkezik az összeg a számlára. A terméket be kell csomagolni és valahogyan el kell juttatni a vevő részére. Magyar Posta, GLS futárszolgálat, MPL Postacsomag, és még sok más csomagküldő szolgálat áll rendelkezésre. A vásárló által választott csomagküldő szolgálattal kell fel adni a csomagot. A csomagküldő pontok kerületenként is különböző helyeken vannak. Meg kell keresni a legközelebbieket. Szerencsére a Google Térkép erre is jó.

Nagyjából ezek a legfontosabb szempontok, egy webáruház készítése előtt és közben is. Jól meg kell tervezni mindent, és fel kell készülni a leendő webshop üzemeltetőnek is. A webáruház magától nem fog menni. Aki webshop üzemeltetésbe belevág felkészülhet arra, hogy mindennap hosszú órákon át foglalkoznia kell vele. Kivéve akkor, ha teljes, szakértő csapatra van bízva a webshop üzemeltetés. És akkor még nem beszéltünk az online marketing jelentőségéről, hogy rá is találjanak az emberek.